بهترین چاقو آشپزخانه ایرانی و خارجی بازار + قیمت و خرید
چاقو آشپزخانه همانند دیگر لوازم آشپزی از کاربردی ترین ابزارهای آشپزخانه به شمار می رود از چاقو بیشتر هنگام برش زدن یا خرد کردن انواع مواد غذایی، گوشت و سبزیجات استفاده میشود با استفاده از این ابزار تیز روند آماده سازی غذا به شکلی سریع و آسان انجام می گیرد.
بی شک در تمامی آشپزخانه ها شاهد حضور ابزارهای متنوع آشپزی هستیم این ابزار به ما کمک می کنند تا غذاها با ساده ترین روش ممکن طبخ داده بشوند در بین آنها چاقو عملکردی کاملا متفاوت دارد و خرد کردن انواع مواد خوراکی را بر عهده دارد بنابراین داشتن چندین نوع آن در داخل آشپزخانه بسیار مهم خواهد بود.
چاقو آشپزخانه چیست؟
چاقوی آشپزخانه ساختاری نسبتا بزرگ دارد و از تیغه ای پهن و نوک تیز ساخته شده است در انتهای تیغه، دسته ای چوبی یا پلاستیکی قرار گرفته که هنگام استفاده مانع از لیز خوردن چاقو از داخل دست می شود این مدل چاقو بیشترین استفاده را هنگام خرد کردن گوشت، سبزیجات و دیگر مواد غذایی دارد.
انواع چاقو آشپزخانه
چاقو سر آشپز
ساختار تیغه چاقوی سر آشپز پهن و ضخیم است و از جنس فولاد ساخته میشود از نظر وزنی نیز، نسبتا سنگین تر از دیگر مدل چاقوهای آشپزخانه هستند هر چند تیغه آن ها فوق العاده مستحکم و بادوام است و هنگام استفاده به شکلی سریع هر نوع مواد غذایی را به آسانی برش می زند البته قیمت چاقو سر آشپز در مقایسه با دیگر مدل ها کمی گران تر است.
چاقو سانتوکو
چاقوی سانتوکو بر خلاف نوع سر َآشپز از تیغه ای نازک و ظریف تر ساخته شده است که بر روی لبه تیغه، فرو رفتدگی هایی شکل دار دیده می شود جنس تیغه این مدل چاقو نیز از فولاد تولید شده است از نظر کلی مدل های سانتوکو، وزنی سبک تر و قیمت ارزان تری نسبت به دیگر گزینه ها دارند.
چاقو بدون دندانه
چاقوی بدون دندانه در واقع همان مدل مرسوم و پراستفاده در آشپزخانه های منزل است که عملکردی فوق العاده عالی هنگام برش زدن انواع مواد غذایی دارد این محصول از تیغه ای کاملا صاف و یک دست ساخته شده است و با نیروی فشار، اقدام به خرد کردن انواع مواد غذایی می کند.
چاقو دندانه دار
چاقوی دندانه دار آشپزخانه از تیغه ای شیاردار تشکیل شده است که بیشترین استفاده را هنگام برش زدن انواع نان دارد این نوع تیغه کاملا بر عکس تیغه بدون دندانه عمل می کند و هنگام برش زدن باید، چاقو را بصورت اره ای بر روی مواد غذایی حرکت دهیم این نوع چاقو در هنگام آشپزی کردن خیلی مورد استفاده قرار نمی گیرد.
نکته های خرید چاقو آشپزخانه
جنس و کیفیت ساخت تیغه
تیغه مهم ترین بخش تشکیل دهنده چاقو آشپزخانه است بنابراین کیفیت ساخت آن باید کاملا بی نقص انجام شده باشد جنس تیغه های کارد آشپزخانه را از فولاد و استیل تولید می کنند تیغه های فولاد از کیفیت ساخت و دوام بالایی برخوردار هستند همچنین آنها ویژگی ضد زنگ بودن نیز دارند که این خصوصیت به شما امکان شستشوی چاقو را می دهد تیغه های استیل نیز ضد زنگ هستند و کیفیت و طول عمر بالایی نیز دارند.
ابعاد و اندازه تیغه
تیغه چاقوهای آشپزخانه را بصورت کوتاه و بلند، پهن و باریک تولید می کنند تیغه های بلند و پهن، به شما امکان خرد کردن مواد غذایی بزرگ تر و تیغه های کوتاه و باریک به شما قابلیت برش زدن و تکه کردن مواد غذایی کوچک تر را میدهند بنابراین بهتر است هنگام خرید این محصول پرکاربرد آشپزخانه به ابعاد و اندازه تیغه دقت داشته باشید.
جنس و ساختار دسته
دسته نیز همانند تیغه نقش مهمی در چاقو آشپزخانه ایفا می کند این دسته دقیقا در انتهای تیغه نصب شده و جنس آن نآنآبیشتر از پلاستیک و چوب تولید می شود دسته چوبی باشد یا پلاستیکی خیلی تفاوتی نمی کند بلکه مهم مقاوم بودن و ارگونومیک بودن دسته خواهد بود دسته خوش ساخت با روکش مرغوب، مانع از خسته شدن دست و سر خوردن چاقو هنگام استفاده می شود بنابراین هنگام خرید بهترین کار، در دست گرفتن چاقو و بررسی کردن ساختار و جنس دسته خواهد بود.
وزن ایده آل
به دلیل استفاده های زیاد از چاقوی آشپزخانه حین طبخ غذا، بهتر است مدل چاقویی را انتخاب کنید که علاوه بر داشتن کارایی بالا، وزن سبکی نیز داشته باشد سبک بودن باعث افزایش سرعت عمل آماده کردن مواد غذایی میشود همچنین این ویژگی به آشپز کمک می کند تا بدون خستگی بتواند از چاقو آشپزی به منظور خرد کردن مواد غذایی، سبزیجات و غیره … استفاده کند.
بهترین مارک چاقو آشپزخانه کدام است؟
برندهایی نظیر الماس زنجان، حیدری، زولینگ، دبلیو ام اف، کیچن اکسپرت، فوما، کیچن کینگ، وینر و جی فی نی جزو بهترین تولید کنندگان این محصول پرکاربرد آشپزخانه هستند.